sila click

Monday, April 1, 2013

KK to KLANG is going to TOK BALI

Hai..
gud day everyone..
from march10 to december11
hampir dua tahun di KK
from december11 to april13
setahun lebih juga di Klang..
bulan april ni kami akan berpindah pula ke tok bali..
banyaknya kenangan di kapar,klang..sama banyaknya dengan kenangan di KK
di KK MyDear Zaid dari bayi hingga mampu berjalan..

Di Kapar MyDear Zaid sudah mampu di bawa berborak..bijak dengan caranya tersendiri..
begitu berminat dengan bermacam puzzle..mula mengenal ABC, alif ba ta,da pandai kayuh basikal,da mula sakit gigi,keletahnya menyebut coklat dengan COKFET, ayat yang biasa keluar AID NYER, AFA NYER, ABAH NYER, IBU NYER, AID WAT, AFA WAT, IBU WAT, ABAH WAT..telatahnya meneman ibu memasak di dapur, ada sekali ibu ajak masak nasi,Dear dulu ke dapur ambil beras 4ulas campak dalam kuali yang da standby atas dapur gas..arrrrhhh..banyaknya keletah si kecilku ini..begitu setiap satu sangat berharga..bila teringat rasa gembira bercampur sebak..cepatnya Dear membesar..

dalam cepatnya Dear zaid membesar tak kurangnya My Dear Zalfa membuka ceritanya tersendiri..Dari mula lahir di sini kini walau hanya setahun lebih bermacam kenangan ditempanya di sini..Kehadiran zalfa menyeri hidup kami sekeluarga..Zaid mula bijak memainkan peranan sebagai abang walau terkadang tatkala cemburu,dear akan bertindak agak berani..zalfa sudah pandai berjalan..kini dah pun mampu berlari..petah berbual dengan bahasa tersendiri..mula mengenal objek sekeliling, mudah terangsang dengan muzik..Dear mesti nak goyang2 bila ada muzik walaupun tengah menyusu..hahah..irama bertukar,gaya lenggok pon bertukar..Suka duduk dalam sesuatu..apa saja yang muat utuk masuk,dear akan duduk di dalamnya..bakul,kotak,kerusi yang terbalik,gulungan getah paip,toy box etc..keletahnya mencetus idea pada si abg utuk turut serta..

Zaid menyatakan rasa kasih pada ibu n abah dengan "sayang bunyi" di seluruh muka: pipi,hibung,dahi,dagu,telinga..hahah..
Zalfa pula dengan memberikan "big hug"..sambil tersenyum manja,bila da selesai mesti sebut "daaa" pon dengan senyuman manja..

cepatnya anak2 ini membesar..walaupun sepanjang hari bersama mereka namun cepatnya masa berlalu..terlalu banyak ingin di coret namun tak tercoret..terrrlalu banyak..rumah ini terlalu banyak menjadi kenangan kerana di sinilah anak2ku mula membesar n boleh dikatakan mula mengenal dunia.kisah mereka di sini akan tetap di hati..

buku baru akan di buka di Tok Bali pula..agak2 di usia mereka sudahkah mereka memahami erti berpindah?
di rumah baru nanti adakah mereka teringat kembali kenangan2 di rumah ini? Dear zaid ingat tak Dear pernah menetap di Sabah?

apapun,alhamdulillah kami tetap bersama dalam satu keluarga..ke manapun abang ditugaskan kami bertiga tetap bersama abang..biar anak2 membesar di depan mata kita berdua,dengan izin ilahi..p/s : entry beremosi sebab terlalu banyak kenangan di rumah yang bakal ditinggalkan terutama bila terkenang di sinilah dua putera puteri kami ini membesar..rumah ini dipenuhi gelak tawa kami n tak ketinggalan bebelan kasih sayang dari si ibu..hikhik..1 comment:

  1. Cikna am going to miss you all...a lotttt...sangat2. Kat kapar pun susah nk jumpa...apatah lagi tok bali.
    Take care dear zalfa n zaid. May Allah bless ur family always dear friend.walau kat mana pun u all berada.
    Walaupun jauh..please let them remember me..ya. :)
    ...as i love their mother as a very nice good best friend i ever have. Sayang kamu sangat kawan. :)

    ReplyDelete